28 Temmuz 2013 Pazar
Tiramisu Tarifi
İtalyan mutfagının vazgeçilmez tariflerinden olan tiramisu herkesin damak tadına hitap eden bu pasta İtalya dışındada diğer dünya ülkelerinde çok fazla talep görmüştür. Herkesin ön yarğısı olan peynir ve pasta aynı anda 1 pastanın içinde ilk bakışta herkese tuaf gelsede zamanla bu muhteşem tadı alanların fikirleri değişmektedir.
İtalyan şeflerin hemen hemen her yemek menüsünde olan tiramisu yapılış olarak biraz basit olması nedeni ile evde kolayca sizlerinde bu tatlıyı hazırlaması mümkündür.
Malzemeler
1 paket pandispanya keki
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
300 gr labne peyniri
1 su bardağı ılık süt
2 çay kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Ilık süt ile nescafeyi karıştıralım ve keki onunla ıslatalım. 2 su bardağı süt ile pudingi hazırlayalım ve pişirdikten sonra içine labne peynirini ilave edip karıştıralım. Tabandaki kekin üzerine 2/3 ünü sürelim ve kekin diğer parçasını üzerine kapatalım. Pudingimizin kalanını kekin üzerine sürelim. Küçük bir elek veya süzgeç yardımı ile tiramisunun üzerini kakao ile süsleyelim. Tatlınızın şeklinin daha düzgün olması amacı ile kekin şeklinde bir kap kullanabilir tatlınızı onun içinde yapabilirsiniz. Tiramisunuzu en az 5 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Çok beğendiğimiz tatlı tariflerimiz den olan tiramisu tarifimizi hemen denemenizi tavsiye ederiz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder