30 Temmuz 2013 Salı

Profiteraol Tarifi

Profiterol, top şeklindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı bir tatlıdır. Profiterolün nereden geldiği bilinmemektedir. Nitekim ünlü bir Ahçı profiterolün bir Fransız tatlısı olduğunu belirtmiştir . Yapımında hafif pişirilen bir hamur kullanılır. Yapılışı itibariyle tulumba tatlısına benzer ama profiterolde kullanılan un miktarı iki kat azdır. Profiterol hamurları yani pataşular fırında pişirilirken, tulumba tatlısı sıvıyağda kızartılır. Profiterol ülkemizde de oldukça beğenilen bir tatlı olmuştur. Verdiğimiz bu tarifle de profiterol artık sadece pastanelerde yiyebileceğimiz değil evde kolayca yapıp misafirlere de sunacağımız bir tatlı olacaktır. Malzemeler 2 paket kedi dili büskivi 1 lt. süt 100 gr. bitter çikolata 2 çorba kaşığı kakao 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 poşet toz şanti 1 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı yeşil fıstık 12 kişilik çember Yapılışı Bir tencereye sütü döküp üzerine toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı, kakaoyu ilave edip, çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 2-3 dk. pişiriyoruz. Üzerine çikolataları ilave edip, erimesi için 3-4 dk. bekletiyoruz. 12 kişilik pasta çemberimizi servis tabağına yerleştiriyoruz. Üzerine, aralarında bir sıra boşluk bırakarak kedi dili bisküvi diziyoruz ve sosumuzu bisküvilerin üzerine çıkacak kadar döküyoruz. 2. sıra kedi dili bisküviyi yerleştirdikten sonra üzerine sosumuzu döküyoruz. Bir kat daha bisküvi dizip, kalan sosu döküyoruz. Soğuması için bir gece buzdolabında beklettikten sonra çemberimizin iç kısmında bir bıçak dolaştırıp çemberi çıkarıyoruz. Üzerine toz şantiyle sütü ilave edip mikser ile köpürtüyoruz. Şanti torbasına tırtıklı uç takıp desenlere sıkıp yeşil fıstık serpip servis yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder