Malzemeler
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı erimiş margarin
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
2,5 bardağı su
1 dlilim limon
Üzerine 1 kase çekilmiş ceviz ya da fındık
Yapılışı
Bir kap içerisine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine erimiş ve soğumuş margarini döküyoruz. Onun üzerine de yoğurdu döküp, çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sonra da kabartma tozunu, irmiği, unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarıyoruz. Hazırladığımız bu hamuru tezgaha koyuyoruz. Hamurun üzerine un serperek, kurşunkalemden biraz daha ince olarak açıyoruz. Açıktan sonra, su bardağıyla ( çay bardağı, gazoz kapağı gibi yuvarlak ağızlı mutfak malzemeleri de olabilir ) 3 farklı boyda kesip her birinin beş yerinden birer santim çentik atıyoruz. Sıralamayı şöyle yapıyoruz ; parmağımızın ucunu yumurtanın akına bırakıp, önce büyük hamurun ortasına sadece parmak mesafesinde süzüyoruz. Orta boy hamuru çizgiler üst üste gelmeyecek şekilde koyup, bunun üzerine de yumurta akı sürüp, üzerine son hamuru koyuyoruz. Üst üste dizdiğimiz hamurların tam ortasına parmağımızla bastırıp, birbirine yapıştırıyoruz. Bol yağda kızartıyoruz. Soğuk şerbetin içine alıp 5-6 dk. bekletiyoruz. Oradan servis tabağına alıp üzerine ceviz ya da fındık serperek, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder