20 Ağustos 2013 Salı

Yalancı tavuk göğsü‏ tarifi

Yalancı tavuk göğsü‏ tarifi, orta boy tencereye nişasta, un, toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasa da olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır, süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır. Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir. Yalancı tavuk göğsü‏ malzemeleri : 2 çorba kaşığı nişasta 2 Su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 adet damla sakız 1 litre süt 150- gram margarin Tarçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder