20 Ağustos 2013 Salı
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi, orta boy tencereye nişasta, un, toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasa da olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır, süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır. Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
Yalancı tavuk göğsü malzemeleri :
2 çorba kaşığı nişasta
2 Su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet damla sakız
1 litre süt
150- gram margarin
Tarçın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder