19 Ağustos 2013 Pazartesi

Biscotti‏ tarifi

Biscotti‏ tarifi, Yumurta ve toz şekeri krema gibi oluncaya kadar yüksek devirde çırpın. Un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte eleyin. Kabaran yumurta akına un karışımının yarısını ilave ederek alttan yukarıya doğru karıştırın. Biraz toparlanmaya başlayınca karışımı mutfak tezgahına alın. Kuruyemişleri hamura ekleyin ve kalan un karışımını yavaş yavaş yoğurarak ilave edin. Tüm unu biscotti hamuruna yedirince hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz iki hamur parçasını kullanacağınız tepsinin boyu kadar rulo haline getirin. Hafifçe yağladığınız fırın tepsisine hamurları biraz aralık bırakarak yerleştirin. 150 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Biscottileri fırından alır almaz sıcakken dilimleyin ve dilimlediğiniz yüzü yukarı gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin. 150 derece fırında 10 dakika daha fırınlayın. Oda sıcaklığına gelince servis yapın. Biscotti‏ malzemeleri : 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı un 10 gr kabartma tozu 10 gr karbonat 1 su bardağı karışık kuru yemiş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder